Hírek

Hírek és sajtófigyelő az M60 / M6 autópályával kapcsolatban



Határig érhet az M6/M60

(bama.hu)

Folyamatban vannak az M6/M60-as autópályák továbbépítésének előkészületei, legkésőbb 2018-ig átadhatják a horvát határig vezető részeket – mondta a napokban a szaktárca államtitkára. A Pécs–Barcs közötti szakasz költségét 120–150 milliárdra becsülik.

Egy képviselői kérdés kapcsán került ismét terítékre a Baranyán is átvezető, befejezetlensége és kihasználatlansága miatt (lásd mellékelt írásunkat) rengeteg kritikával illetett M6/M60-as autópálya meghosszabbításának ügye az Országgyűlésben a napokban. A szaktárca államtitkára, Fónagy János megerősítette: folyamatban van a Pécs és Barcs között a horvát határig vezető szakasz építésének előkészítése, ami 2018-ig, 120–150 milliárd forintból megépül.

Erre, valamint a Bóly és Ivándárda közötti huszonkét és fél kilométeres szakasz – szintén 2018-ig történő – megépítésére kormányhatározat is kötelezi a döntéshozókat.

A megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére vonatkozó közbeszerzési eljárás zajlik, a dokumentumok 2015 végéig kézben lehetnek. E tanulmány a beruházások előszobája, arra épülnek az engedélyeztetési folyamatok is.

További részletek a bama.hu cikkében: http://www.bama.hu/baranya/gazdasag/ismet-napirenden-a-sztradaepites-hatarig-erhet-az-m6m60-amin-tovabb-csokkent-a-forgalom-579679

Kategória:  | forrás: bama.hu  |  cimkék: m60 m6 továbbépítés