Hírek

Hírek és sajtófigyelő az M60 / M6 autópályával kapcsolatban



Közlekedési helyzetkép

(MTI, OKF, Rendőrség, Útinform)

Folyamatosan frissülő, aktuális közlekedési információkat találnak az Útinform, az Állami Autópálya Kezelő, valamint a Rendőrség honlapján.


Az M0-s autóúton az M1-es autópálya illetve az 1-es főút felé vezető oldalon óriási a torlódás, az M1-re Hegyeshalom felé továbbra sem lehet felhajtani.
 
Az M1-esen Budapest felé már végig lehet közlekedni, a korábbi lezárásokat feloldották, de az óriási torlódás miatt csak lépésben lehet haladni.
 
Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán sokkal rosszabb a helyzet, az M0-s autóúti csomóponttól az M19-es Győri csomópontig továbbra is zárva van, a forgalmat átterelik az 1-es főútra azon is lépésben araszol a forgalom.

A 710-es főutat teljesen lezárták, mert élő állatokat szállító kamion borult fel a 71-es főúton kell kerülni.

(Útinform)


Megindult a forgalom az M1-es autópályán Hegyeshalom felől Budapest irányában - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata szombat délelőtt a police.hu oldalon.

    Az ORFK hajnalban arról számolt be, hogy a rendőrség felvezetéssel megnyitotta az M1-es autópályának az országhatártól Budapest felé tartó teljes szakaszát, később azonban ismét lezárták a sztráda főváros felé vezető oldalát az M19-es kereszteződésnél.
    A rendőrség szombat délelőtti tájékoztatása szerint Hegyeshalomtól Budapestig járható az M1-es autópálya főváros felé vezető oldala. A sajtószolgálat közölte: megszűnt a lezárás a 109-es kilométernél, Győr után. A forgalom két sávon haladhat, a rendőrség óvatos közlekedésre kér mindenkit.
 


Az M7-es autópálya teljes szakaszán mindkét irányban járható. Az M1-es autópálya Győr-Hegyeshalom közötti szakaszát (jobb pálya), valamint a 62-es kilométerszelvénytől Budapestig tartó szakaszát (bal pálya) szintén megnyitották a gépjárműforgalom előtt, az 1-es főút teljes hosszán megindult a személygépkocsi-forgalom - közölte péntek este 11 órás összefoglalójában az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

    A tájékoztatás szerint a hóban elakadt járművekben tartózkodók mentése folyamatos. A péntek 23 óra 15 perckor rendelkezésre álló adatok szerint a mentő egységek országszerte 13 035 embert és 3490 gépjárművet szabadítottak ki a hó fogságából, a katasztrófavédelem 692 műszaki mentést hajtott végre, és 42 járműből 42 ember mentése volt folyamatban. Az elzárt utak száma 114.
    Az úton rekedtek ideiglenes elhelyezésére 495 melegedő áll rendelkezésre, nyolcezren kapnak ellátást.
    Az ország területén az elmúlt 24 órában 55 települést szabadítottak ki a hó fogságából.  A rendőrség továbbra sem engedélyezi számos település elhagyását.
    A 108 településen, ahol áramkimaradás van (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében), folyamatos a rendőri jelenlét.
    A katasztrófavédelem, a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, a honvédség, a polgárőrség, a készenléti szolgálatok és az együttműködő szervezetek, valamint a karitatív szervezetek munkatársai embert próbáló erőfeszítéseket tesznek a rendkívüli időjárás következtében kialakult helyzet normalizálása érdekében - áll a közleményben. A rendkívüli helyzet kialakulása óta 10 427-en teljesítettek szolgálatot, közülük 1848-an továbbra is a bajbajutottak mentésén dolgoznak.
    A rendőrség ismételten kéri a mentésre várókat, hogy a gépjárműből ne szálljanak ki, működtessék az elakadásjelzőt, ezzel is hívják fel magukra a figyelmet; a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan dolgoznak mentésükön.

 

(Fotó: Österreiches Rotes Kreuz Burgenland)

Kategória:  | forrás: MTI, OKF, Rendőrség, Útinform  |  cimkék: havazás közlekedési_helyzet