Hírek

Hírek és sajtófigyelő az M60 / M6 autópályával kapcsolatban



Megnyílt az M0,51.sz.főút-M5 autópálya közötti szakasza

(NIF Zrt.)

Az M0 51. sz. főút - M5 közötti, új nyomvonalon épített, 6,3 km hosszú szakaszának átadásával lezárult a déli szektor bővítésének utolsó üteme is 2013. augusztus 31-én. Az autósok mostantól több mint 75 km hosszan, folyamatosan haladhatnak a körgyűrű megépült, M1 és 11 sz. főút közötti szakaszán.
 

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár az átadón kifejtette: „a bővítés eredményeként az M0 autóút M7-M5 közötti részén jelentősen mérséklődik a torlódások és a balesetek kialakulásának veszélye. A 2x3 forgalmi sáv és egy leállósávos kialakításnak köszönhetően csökken a menetidő is. A teljes útpályát minden járműkategória díjmentesen használhatja”.

Az M0 déli szektorának betonburkolata Magyarországon korábban még nem alkalmazott technológiával épült, amely nagyobb teherbírása miatt a legalkalmasabb a jelentős kamionforgalom viselésére, és felületképzése révén zajhatás szempontjából is rendkívül kedvező.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője elmondta: „Az M7-M5 autópályákat összekötő M0 autóút szeptember közepétől lesz 8 sávos. A M6-51.sz.főút közötti szakasz bal pályáján a kivitelező jelenleg végzi a befejező forgalomtechnikai munkálatokat. Ezt követően az M7-11 sz. főút között átlagosan 100-110 km/h sebességgel közlekedhetnek az autósok az M0 körgyűrűn.”

A projekt az Új Széchenyi Terv forrásaiból, az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Kategória:  | forrás: NIF Zrt.  |  cimkék: m0 átadás mözlekedésfejlesztés