Hírek

Hírek és sajtófigyelő az M60 / M6 autópályával kapcsolatban



Elindult az M60.hu

(M60.hu)

Elkészült honlapunk célja megismertetni, bemutatni az M60 autópályát, friss híreket és információkat nyújtani az utat használók, és a téma iránt érdeklődő közlekedésbarátok számára egyaránt, valamint mindenkor aktuális biztonsági tudnivalókkal segíteni a balesetmentes közlekedést.

Weblapunk célja tehát kettős:

1) Az utat használók számára szeretnénk egy helyen elérhetővé tenni minden olyan fontos információt, amely szükséges és érdekes lehet az M60, valamint a hazai gyorsforgalmi utak igénybevégteléhez.

2) A térség gyorsforgalmi útkapcsolatai iránt elkötelezett és érdeklődő közlekedésbarátok számára kiindulópontot szeretnénk biztosítani, rendszerezett formában kínálva minden olyan információt, mely elősegítheti az M60, és a hozzá kapcsolódó M6 autópálya mielőbbi továbbépítését. Az m60.hu Facebook-oldalán olyan közösség kialakulásában bízunk, amely lehetőség nyit konstruktív vitára, és széleskörű bázist ad, amely tovább lendítheti az M60 további szakaszainak jelenleg távoli jövőbe eső megépítését.

Szándékaink szerint minden érdeklődő számára érdekesen és hasznosan telhet el az m60.hu böngészésével eltöltött idő.


Az M60 autópályát használók részére ajánljuk a Díjfizetés menüpontot, ahol tájékozódhatnak az aktuális e-matrica árakról, valamint átirányítást követően közvetlenül az Állami Autópályakezelő rendszerében meg is vásárolhatják a szükséges jogosultságot. Ugyanitt megtalálhatják az ÁAK ügyfélszolgálati pontjait, információt kaphatnak a jogszabályi háttérről, valamint  jogosulatlan úthasználat esetén a pótdíjak mértékéről.

Térkép és szolgáltatások menüpontban áttekintő térképet találnak az M60 megépült útszakaszáról, tájékozódhatnak a pihenőhelyekről, és azok szolgáltatásairól.

Folyamatosan frissülő híreink között egyebek mellett tájékoztatást adunk a KRESZ változásairól, és évszaknak megfelelő biztonsági tudnivalókról, az esetleges terelésekről, és minden olyan információról, amely kapcsolódhat az M60 autópálya témaköréhez.

Bemutatjuk az M60 autópálya, valamint a kapcsolódó M60 (Mohács) - Szekszárd közötti útszakasz építésének részletes történetét az 1980-as évek első nyomvonalterveitől az alagutak kérdéskörén és az építés számtalan nehézségén keresztül az átadás pillanatáig.

Információink között olvashatnak hazánkban gyorsforgalmi útszakason elsőként megépült alagutak biztonsági tudnivalóiról, megtalálhatják az M60 autópályának és üzemeltetőjének adatait.

Az M60.hu galériái között számtalan fotót talál az útszakaszról, csomópontokról, hidakról és egyéb műtárgyakról.

Felsorolásunk nem teljes, járja be kedvére az M60.hu-t!


Az M60.hu létrejöttéről

A weboldal az M60 autópálya bemutatására, a térség gyorsforgalmi közlekedése, és az M60 autópálya iránt érdeklődő közlekedésbarát kezdeményezésből jött létre.

Jelen weblapot megelőzően, 2008-2010 között az m60.hu domainen ugyancsak hasonló alapokon Gyurák Gábor hozott létre weboldalt. Közel 5 éves működése során az akkori M60.hu széles tömegek számára biztosított minden lehetséges információt, és hozta közelebb az út megépítését, tette érdekesebbé a várakozást. Szerkesztője úgy látta, a weblap az útszakasz átadásával elvégezte feladatát, így 2011. októberében az oldal működését befejezte.

Az azóta eltelt időszakban az m60.hu üresen állt. Tekintve, hogy az autópálya továbbépítése mind az M60, mind az M6 nyomvonalán szükséges ahhoz, hogy az út a regionális  összekötő, a főváros felé kapcsolatot, valamint gazdasági fellendülést eredményező szerepét betölthesse, úgy láttuk, továbbra is szükség van az m60.hu domainen olyan weblapot üzemeltetni. mely elősegítheti ezt a folyamatot.

További szándékunk volt a hazai és külföldi mintákhoz hasonlóan az M60 autópálya számára önálló portált létrehozni, mely megfelel a jelenlegi webes trendeknek, és innovatív eszközeivel segíti az autópálya népszerűsítését. A reszponzív oldalfelépítésnek köszönhetően az m60.hu számítógép előtt, táblagépen és mobiltelefonon egyaránt teljes funkcionalitással bír.


Az m60.hu célja, hogy látogatói folyamatosan visszatérjenek, és rendre új információkkal gazdagodjanak.

Ennek érdekében várjuk véleményét, kritikáit, melyeket weblapunk kapcsolat menüpontján keresztül juttathatja el hozzánk. Észrevételeit köszönjük!

Találkozzunk a Facebookon is! 


Amennyiben az utat megépítő és fenntartó konzorcium honlapját keresi, kérjük látogassa meg honlapjukat, melyet a  www.mecsekautopalya.hu autópálya címen talál.

 

Kategória:  | forrás: M60.hu  |  cimkék: m60_hu weblap